Vize şi servicii consulare

Titlul de călătorie

Important! Toate serviciile consulare la Consulatul General al României la Sevilla se prestează numai pe bază de programare prealabilă. Programările sunt disponibile pe pagina web: 

Este documentul care se eliberează de misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României cetăţenilor români aflaţi în străinătate care nu mai posedă document de călătorie valabil, numai pentru ca titularul să se întoarcă în România.

Depunerea cererii se face numai pe bază de programare, de preferat, prin portalul extern al aplicației E-Consulat, la adresa www.econsulat.ro

Beneficiază de titlu de călătorie cetăţenii români care nu mai dețin documente de călătorie românești valabile din următoarele motive:

  • expirare;
  • pierdere;
  • furt;
  • deteriorare;
  • distrugere;
  • nu au deținut niciodată un document de identitate sau călătorie românesc (ex. minori născuți în Regatul Spaniei) 

și trebuie să călătorească urgent în România.

Titlul de călătorie nu conţine date biometrice (amprente digitale şi imaginea facială). Se preia semnătura electronică a titularului, cetăţean român, începând cu vârsta de 14 ani împliniţi în momentul depunerii cererii.

Valabilitatea titlul de călătorie este de cel mult 30 de zile într-un interval care nu va depăşi şase luni de la data eliberării.

Valabilitatea titlului de călătorie nu se poate prelungi. 

Valabilitatea titlului de călătorie încetează de drept la data intrării titularului în România (trecerii frontierei de stat).

Pentru a se întoarce în străinătate, cetățenii români trebuie să obțină de la autoritățile din România un pașaport sau o carte de identitate, deoarece titlul  de călătorie nu mai poate fi folosit.

Depunerea cererilor

Cererea pentru obţinerea titlului de călătorie se poate depune numai în străinătate la misiunile diplomatice şi oficiile consulare de carieră ale României. 

La oficiile consulare onorifice nu se pot depune cereri pentru eliberarea titlurilor de călătorie

Documente necesare pasaport electronic:

Atenție! Nu se procesează cererile cu documente incomplete, deterorate, rupte, lipite, etc.. În funcție de particularitatea cazului dumneavoastră poate fi necesară solicitarea unor documente suplimentare. 

Programul Consulatului General al României la Sevilla în perioada 06 – 25 noiembrie 2019.

04.11.2019

Este posibil ca imaginea să conţină: dungi În vederea pregătirii și organizării alegerilor pentru Președintele României, Consulatul General al României la…

Vizita delegației mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni și Autorității Electorale Permanente

06.10.2019

Am organizat la 06 octombrie 2019 vizita unei delegații mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, …

Zilele filmului românesc la Sevilla.

04.10.2019

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca din Andaluzia organizează a II-a ediție a Zilelor Filmului Românesc /…