Home

Mesajul Consulului General

Dragi vizitatori,

Ne bucurăm să vă avem oaspeți virtuali ai site-ului oficial al Consulatului General al României la Sevilla și ne exprimăm speranța că, pagina noastră de internet este un instrument dinamic si interactiv pentru toți cei interesați de activitatea oficiuliul consular, de serviciile pe care le oferim, precum și pentru cei interesați de relațiile bilaterale româno – spaniole sau de evenimentele organizate de consulat în beneficiul comunităţii româneşti.

Întreaga echipă a Consulatului General, își dorește ca prin dialog, prin deschidere şi printr-o atitudine implicată şi activă, să fie parte din viaţa comunităţii româneşti din regiunile spaniole Huelva, Cádiz, Málaga, Sevilla, Córdoba, Extremadura, Ceuta și Melilla. Ne propunem să revitalizăm și totodată să construim, între consulat și comunitatea românească, o relație temeinică, consolidată pe dorința de a promova atât imaginea statului roman cât și de a susține și ocroti interesele legitime ale cetățenilor români.

Totodată, ne dorim să furnizăm servicii de calitate pentru comunitatea românească, care trăiește, lucrează și învață în Sudul Spaniei și să răspundem necesităților cetățenilor români cu celeritate și în condițiile prevăzute de lege.

Unul dintre principalele obiective stabilite este realizarea și sprijinirea proiectelor culturale, ce au ca scop promovarea și diseminarea culturii române, precum și păstrarea tradițiilor și valorilor românești.

Consulatul General al României la Sevilla asigură dialogul dintre autoritățile române și cele spaniole din cadrul circumscripției consulare, promovează și protejează interesele statului român și ale cetățenilor români, în conformitate cu dreptul internațional, legislația română și a cea a Regatului Spaniei.

Activitatea Consulatului General se desfăşoară pe fondul unei relaţii bilaterale strânse şi de durată, între două state care împărtăşesc valorile fundamentale ale democraţiei, statului de drept, libertăţii şi prosperităţii, care promovează pacea, drepturile omului şi cooperarea internaţională şi sunt animate de o viziune comună, asupra subiectelor de interes global.

Vă mulțumim că ne vizitati și vă dorim navigare plăcută!

 

Programul Consulatului General al României la Sevilla în perioada 06 – 25 noiembrie 2019.

04.11.2019

Este posibil ca imaginea să conţină: dungi În vederea pregătirii și organizării alegerilor pentru Președintele României, Consulatul General al României la…

Vizita delegației mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni și Autorității Electorale Permanente

06.10.2019

Am organizat la 06 octombrie 2019 vizita unei delegații mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, …

Zilele filmului românesc la Sevilla.

04.10.2019

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca din Andaluzia organizează a II-a ediție a Zilelor Filmului Românesc /…