Actualitatea misiunii

Vizita delegației mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni și Autorității Electorale Permanente

Am organizat la 06 octombrie 2019 vizita unei delegații mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni și Autorității Electorale Permanente. Delegația a fost condusă de doamna Natalia Intotero, ministru pentru românii de pretutindeni, din delegație au mai făcut parte doamna Laura Chiorean, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe și doamna Alina Hagima, secretar general în cadrul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni.

Vizita a inclus participarea delegației mixte la slujba religioasă oficiată la biserica românească din Sevilla și întâlnirea, în a doua parte a zilei, atât cu românii care trăiesc în Andaluzia, cât și cu reprezentanții mediului asociativ din aria de competență a oficiului consular.
Întâlnirea cu compatrioții noștri s-a bucurat de o prezență numeroasă, reuniunea fiind găzduită de Palacio de los Marqueses de la Algaba.
Principalele subiecte abordate de către înalții oficiali romani, membrii ai delegației venită din țara, au vizat următoarele teme: informarea cetățenilor români din străinătate despre linia de finanțare nerambursabilă a Ministerului pentru Românii de Pretutindeni și monitorizarea proiectelor finanțate de către Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, oportunitățile de finanțare și măsurile de reîntoarcere puse la dispoziție de către statul român, continuarea campaniei naționale „Informare acasă! Siguranță în lume!„ și extinderea sa în afara granițelor și modalitățile de exercitare a dreptului la vot la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019.
În marja reuniunii, Bogdan Stanescu, consulul general al României la Sevilla, a subliniat acțiunile întreprinse până în prezent de Consulatul General al Romaniei la Sevilla pentru organizarea în condiții optime a procesului electoral.
De asemenea, consulul general a trecut în revistă evenimentele culturale organizate la Sevilla, de către oficiul consular, menționând intensificarea demersurilor începute în direcția promovării valorilor culturale românești.
Totodată, oficiul consular va continua să reprezinte un element important de sprijin pentru comunitatea de români ce trăiesc și muncesc în Andaluzia, nu doar din punct de vedere al asistenței consulare dar și în sensul de a acționa ca un liant al românilor din aria de competență a oficiului consular.
La finalul întâlnirii, membrii delegației au mulțumit reprezentanților comunității românești, prezenți la reuniune pentru participarea activă la întâlnire, dar mai ales pentru abordarea în cadrul discuțiilor probleme de actualitate ale comunității românești.

Programul Consulatului General al României la Sevilla în perioada 06 – 25 noiembrie 2019.

04.11.2019

Este posibil ca imaginea să conţină: dungi În vederea pregătirii și organizării alegerilor pentru Președintele României, Consulatul General al României la…

Vizita delegației mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni și Autorității Electorale Permanente

06.10.2019

Am organizat la 06 octombrie 2019 vizita unei delegații mixte alcătuită din reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe, …

Zilele filmului românesc la Sevilla.

04.10.2019

Institutul Cultural Român de la Madrid și Filmoteca din Andaluzia organizează a II-a ediție a Zilelor Filmului Românesc /…